KONTAKT

Sídlo zväzu
Slovenský zväz karate
Junácka 6
832 80 Bratislava
Telefonický kontakt
02/49249 132
0903 692 095

Oceňovanie úspešných športovcov NŠC a ich trénerov za rok 2018

Oceňovanie úspešných športovcov NŠC a ich trénerov za rok 2018

 

texty zdroj: NŠC

foto zdroj: NŠC

 

Fotogaléria (zdroj NŠC)

 

Reportáž TA3

 

Reportáž Góly-Body-Sekundy

od 16:06 minúty

 

 

   Spolu 27 športovcov a 23 trénerov ocenilo dnes v Bratislave Národné športové centrum, príspevková organizácia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky, pri príležitosti ukončenia športového roka 2018. Na slávnostnom podujatí v hoteli DoubleTree by Hilton sa zúčastnila aj ministerka školstva, vedy, výskumu a športu SR Martina Lubyová a po prvýkrát oficiálne sa vo funkcii štátneho tajomníka pre šport Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu predstavil zúčastneným Jozef Gönci.

 

Ocenených bolo 27 športovcov a 23 trénerov

 

   Medzi laureátmi ocenenia z trinástich športových odvetví mali najpočetnejšie zastúpenie karatisti. Až osem reprezentantov tohto pôvodne japonského bojového umenia, ktoré sa premiérovo predstaví pod piatimi kruhmi na najbližších OH 2020 v Tokiu, si prevzalo z rúk ministerky školstva Martiny Lubyovej a riaditeľa NŠC Borisa Čavajdu zaslúžené ocenenia za skvelú reprezentáciu Slovenska na vrcholných svetových či európskych športových fórach. Nechýbali medzi nimi úspešní medailisti z Majstrovstiev Európy 2018 v Soči Adi Gyurík, Michaela Čukanová alebo Ema Brázdová. Zaslúženej pozornosti sa dostalo právom aj trénerom ocenených športovcov, pretože ich podiel na úspechoch svojich zverencov je rozhodujúci.

 

Ocenenie z rúk ministerky Lubyovej a dekrét od Borisa Čavajdu prevzali karatistka Ema Brázdová a trénerka Dušana Augustovičová

 

   Ministerka Martina Lubyová vo svojom príhovore uviedla: „Z oceňovania športovcov a trénerov Národného športového centra sa už stala milá tradícia a som veľmi rada, že sme si aj teraz mohli pripomenúť a vyzdvihnúť ich športové úspechy, ktoré dosiahli v minulom roku."

 

Príhovor ministerky školstva Martiny Lubyovej

 

    Uplynulý športový rok zhodnotil aj riaditeľ NŠC Boris Čavajda: „Chcel by som sa poďakovať a zagratulovať športovcom i trénerom za ich prácu v roku 2018, ktorý bol pre viacerých úspešný na poli významných medzinárodných podujatí. O to viac ma teší, keď práve mladí a nádejní športovci dosahujú kvalitné výsledky, ktoré sú prísľubom do budúcnosti. Som rád, že sme získali viaceré pódiové umiestnenia, no tešia ma všetky výnimočné výkony a snaha uspieť. Chcem určite povzbudiť nielen športovcov, ale aj ich trénerov a realizačné tímy do ďalšej práce. Určite môžu s nami počítať. My v NŠC sa budeme snažiť vytvárať kvalitné podmienky a hľadať spôsoby ako ešte zlepšovať a pomáhať v príprave našich športovcov. Želáme si, aby aj v tomto roku 2019 prišli nielen kvalitné výsledky našich súčasných športovcov, ale vyskočili nové talenty, ktoré urobia radosť nám i širokej obci priaznivcov športu."

 

Príhovor Borisa Čavajdu, riaditeľa NŠC