KONTAKT

Sídlo zväzu
Slovenský zväz karate
Junácka 6
832 80 Bratislava
Telefonický kontakt
02/49249 132
0903 692 095

* Hanshi Seiichi FUJIWARA na Slovensku *

SEIWAKAI v Partizánskom

 

* Hanshi Seiichi FUJIWARA na Slovensku *

 

 

 

Dlhodobo pripravovaný seminár v gojuryu karate organizovaný pod hlavičkou Seiwakai Slovakia sa uskutočnil v krásnych priestoroch partizánskeho dojo KK DRAP Partizánske.

 

Hlavným inštruktorom akcie bol prezident Seiwakai International a Overseas director JKF Gojukai Seiichi FUJIWARA Hanshi - 8.Dan, ktorému asistovali medzinárodní inštruktori Vassie Naidoo/USA/, Abel Figueiredo  /POR/,  Paul Coleman/GB/, Pal Gila/Hungary/ a samozrejme za Slovensko Rastislav Mráz - Kyoshi, ktorý seminár zorganizoval.

 

Po niekoľkoročnom diplomatickom lobovaní sa Rasťovi Mrázovi podarila od Japoncov získať možnosť usporiadať medzinárodný seminár na Slovensku.

 

Naposledy bol na Slovensku majster Fujiwara spolu so svojim legendárnym učiteľom majstrom Tasaki pred 17 rokmi.

 

Neuveriteľných 180 karatistov zo 16-tich krajín sa prišlo zdokonaľovať v gojuryu karate. Za tri dni všetci absolvovali dokopy 13 hodín náročných tréningov naplnených informáciami o základných princípoch v gojuryu, kata a samozrejme aj bunkai. V prevedení majstra Fujiwaru vyzeralo bunkai ako niečo úplne jednoduché a prirodzené a predviedol v ňom svoje dlhoročné majstrovstvo.

 

Na piatkovom tréningu  bol prítomný aj prezident SZK Daniel Liška, ktorý poďakoval organizátorom za zorganizovanie akcie na Slovensku poprial majstrom aj zúčastneným karatistom veľa síl do náročných tréningov a uctil si ich krásnymi pamätnými darčekmi.

 

Po úvodných dvoch dňoch sa konali skúšky technickej vyspelosti Gojuryu Karatedo Seiwakai , ktoré pozostávali z predvedenia kata SANCHIN a ďaľších dvoch kata na ten ktorý stupeň technickej vyspelosti a nesmeli chýbať dva-tri zápasy kumite/nie športový zápas, ale reálne budžutsu kumite/.

 

Pred komisiu nastúpilo 28 adeptov z toho deviati Slováci a všetci úspešne zvladli svoje "páskovanie".

 

Na 1.Dan: E.Sommerová, M.Krošláková, M.Gažík, M.Meliš, V.Majdlen,  2.Dan P.Rozložník, na 3.Dan: M.Barányi V.Dzúrová a 4.Dan: Š.Polák. Krásnou vizitkou dlhodobo budovaného renomé slovenského gojuryu karate bol fakt, že iba päť skúšaných dosiahlo u skúšobných komisárov plný bodový počet a všetci boli zo Slovenska.

 

Sobotné tréningy navštívil aj primátor mesta Partizánske Jozef Božik, ktorý privítal všetkých zúčastnených v meste a poprial im veľa úspechov v ďaľšom napredovaní.

 

V sobotu večer nechýbala spoločná "sayonara party", ktorá býva skvelým momentom na upevňovanie medzinárodných vrelých priateľstiev v rámci našej organizácie, lebo ako vraví majster Fujiwara Seiwakai je jedna veľká rodina a rodina má držať spolu.

 

Goju Ryu Karate do Seiwakai organizáciu založil majster Shuji Tasaki - 9.

Dan Hanshi. Bol najúspešnejším žiakom Gogena Yamaguchi a od neho dostal povolenie založiť si vlastnú organizáciu.

 

SEIWA znamená - mier a harmónia.

 

V rámci večerného programu zaznela japonská aj slovenská hymna,  poďakovanie Shihana Mráza majstrovi Fujiwarovi, že po toľkých rokoch znovu zavítal na Slovensko a nesmela chýbať ani muzikálna vložka domácich slovenských karatistov, ktorá zožala veľký úspech.

 

V posledný deň krásnej víkendovej akcie mohli po tréningoch niektorí adepti skúsiť skúšky aj na stupeň technickej vyspelosti Dan v organizácii JKF Goju-kai, čo predstavuje najväčšiu organizáciu goju-karate zastrešujúcu všetky vetvy v Japonsku. Naši slovenskí zástupcovia všetci obhájili svoje sobotné úspechy a pridala sa k nim N.Kasanová- 4.Dan.

 

Veľká vďaka patrí Kyoshi-Mrázovi, ktorý tvrdo a neúprosne pripravoval svojich žiakov na skúšky a ostatných na tréningoch a seminároch na prezentáciu slovenského karate pred majstrom Fujiwarom.

 

Veľká vďaka patrí predsedovi KK DRAP Peťovi Hnykovi za ohromné úsilie s akým sa celý rok snažil pripraviť aj najmenšie detaily k hladkému priebehu akcie a Radovi Kurincovi, ktorý obetavo zabezpečoval komunikáciu a papierovú agendu s účastníkmi zo všetkých krajín a takisto všetkým, ktorí sa svojou troškou pričinili k výsledku celej akcie.

 

 

Vyjadrenie majstra Fujiwaru:

 

" za 30 rokov, čo chodím učiť karate po celom svete, som nikdy nezažil tak perfektne a kvalitne zorganizovany seminár, v tak prekrásnom prostredí.

Teším sa ako budem v ostatných krajinách všetkým rozprávať o tejto výnimočnej akcii."

 

 

Tomáš Kleman:

 

nakoľko som tentoraz nemal skúšky užíval som si celý seminár plnými dúškami a mohol som vnímať nielen skvelé tréningy ale aj celú akciu ktorá bola z mojej strany pripravená dokonale. Od prvých príprav, servis pre majstrov a ostatných zúčastnených, priestory ktoré nemajú konkurenciu a celkovú priateľskú atmosféru, odviedli organizátori Peťo s Radom neskutočný kus práce za čo som im veľmi vďačný. Osobne ďakujem Shihanovi za prípravu mojich žiakov na skúšky a nás ostatných na tréningy s majstrom Fujiwarom. Sensei Fujiwara ukázal obrovské majstrovstvo , znalosť karate vo všetkých smeroch a zároveň  svoju ľudskosť, úprimnosť a jemnosť človeka s veľkým" Č". Dúfam že sa mu na Slovensku páčilo a príde znovu.

 

 

Štefan Polák:

 

Bol to pre mňa a pre nás všetkých z klubu TJ Strojár Malacky neopisateľný zážitok. Prešiel som už viacerími seminármi, ale tento bol pre mňa ten top.

Všetko som prežíval úplne naplno a hlavne preto, že som robil skúšky a nechcel som sklamať ani seba a ani Shihana Mráza. Hanshi Fujiawara je neskutoče charizmatický človek a jeho predvedenie techník karate je umelecké dielo na ktoré som pozeral úžasom. Ďakujem Shihanovi Mrázovi za prípravu za jeho prístup, bez ktorého by som nebol úspešný v mojom karatistickom živote.

Dúfam, že boli všetci nadmieru spokojní a verím tomu, že aj Hanshi Fujiwara.

Ďakujem ...

 

 

Milan Barányi:

 

Na tomto seminári som mal druhýkrát možnosť zažiť učenie majstra Fujiwaru na vlastnej koži. Prvý krát to bolo pred 4 rokmi v Londýne. Vždy ma fascinuje s akou ľahkosťou dokáže vykonávať techniky karate, pričom im to neuberá na efektivite skôr naopak. Taktiež stojí za zmienku jeho precízny spôsob výuky aj najmenších technických detailov tak aby si z toho všetci účastníci niečo odniesli bez ohľadu na úroveň karate. Špeciálne by som sa chcel poďakovať Shihanovi Mrázovi, za prípravu na skúšky technickej vyspelosti, či už vo forme cenných rád ako správne vykonávať kata alebo ako zvládať konfrontáciu so súperom. Takéto semináre sú jedinečná možnosť ako sa posunúť na svojej ceste karate ale aj stretnúť sa s priateľskými ľuďmi z celého sveta preto do budúcna každému odporúčam zúčastniť sa podobných akcii a zažiť to na vlastnej koži.

 

 

Monika Krošláková:

 

Víkend so Senseiom Fujiwarom pre mňa neznamenalo len víkend plný kvalitných tréningov, ale bol to taktiež víkend technických skúšok na 1. Dan Seiwakai a JKF Goju-Kai čo bola pre mňa jedna veľká výzva do života. Tréningy som si maximálne užila, či to bolo piatkové otužovanie alebo demonštrácia karate priamo s majstrom Fujiwarom.Som veľmi rada že som tento seminár absolvovala a beriem ho ako jednu doteraz z najväčších a najkvalitnejších karate skúseností. Cvičiť pod svetovou špičkou majstrov a neskôr aj na skúškach, kde ma neskôr ohodnotili plným počtom bodov ktoré som nečakala. Skúšky boli vždy čerešničkou na torte po kvalitnom dni plnom karate. Veľká vďaka patrí aj Shihanovi Rastislavovi Mrázovi, v prvom rade za možnosť trénovania pod jeho vedením a taktiež množstva nových vylepšení môjho karate a v druhom rade za udelenie 1.Dan Seiwakai Slovakia a povolenia páskovania pred medzinárodnou komisiou. Obrovská vďaka taktiež patrí Tomášovi Klemanovi, ktorý je môj tréner, mentor už nejaký ten piatok a je pre mňa veľkou oporou v karate. Arigato.

 

 

Martin Gažík:

 

Zmysluplnosť a kvalita tohto seminára prevýšila moje očakávania v tom ako ma to posunulo ďalej v tradičnom karate a v jeho vnímaní. Tréningy pod vedením Hanshi Fujiwaru,Shihana Mráza a ostatných majstrov z celého sveta mi ponúkli a otvorili široké možnosti do budúcna v karate. Pre mňa účasť na tomto seminári, znamenala viac ako len zúčastnenie sa tréningu pod vedením Seiichi Fujiwaru. Pokusil som sa o spravenie 1.Danu v organizáciach Seiwakai a JKF Goju-Kai, čo sa mi nakoniec aj podarilo a som nesmierne šťastný, že mi bolo umožnené sa zúčastniť týchto skúšok pod dozorom medzinárodnej komisie, ktorá prišla do Partizánskeho. Taktiež veľká vďaka patrí Shihanovi R. Mrázovi, ktorý nás kvalitne pripravoval na celý priebeh skúšok a v neposlednom rade veľká vďaka patrí rozhodne môjmu trénerovi Tomášovi Klemanovi ,ktorý mi vnukol a posunul túto myšlienku do reality. Dúfam a verím, že sa z tohto semináru stane tradícia a budeme sa spoločne stretávať v Partizánskom častejšie.

 

 

Alžbeta Krátka:

 

... pre mňa to bol veľký zážitok, zažila som silný pocit spolupatričnosti. Z celého semináru išla pozitívna energia.  Mam veľkú  radosť z toho, že som sa mohla niečoho tak veľkého zúčastniť aj ja,  s mojim technickým stupňom a skúsenosťami. Je úžasné, že majster Hanshi Fujiwara a ostatní naši skveli učitelia mali záujem odovzdávať nám svoje cenne poznatky a skúsenosti. Som hrdá, že môžem byt súčasťou t ak skvelého teamu, čo sa potvrdilo aj vynikajúcimi výsledkami našich karatistov počas skúšok technickej vyspelosti. Tiež oceňujem perfektnú organizáciu tak veľkého počtu ľudí a všetkého s tým súvisiaceho. Tento seminár mi dodal veľa pozitívnej energie a dáva mi motiváciu a inšpiráciu pokračovať a napredovať  v ceste KARATE.

 

 

Emma Sommerová:

 

Som veľmi vďačná,  že som dostala príležitosť trénovať pod majstrom Hanshi Fujiwarom, ako aj absolvovať skúšky na I. Dan Seiwakai a JKF práve u nás na Slovensku v krásnom dojo v Partizánskom. Na seminári vládla skvelá atmosféra a bolo cítiť nadšenie cvičencov ako aj majstrov. Veľmi som si užila úvodný tréning na ktorom sme trénovali bunkai, ako aj nasledujúce tréningy na kata.

Aj napriek tomu že seminár trval len 3 dni zobrala som si zo sebou množstvo informácií s ktorými budem pracovať na nasledujúcich tréningoch. Srdečne sa chcem poďakovať Shihanovi Mrázovi ktorý má pripravoval na skúšky a umožnil mi posunúť moje karate na vyšší level. Veľká vďaka patrí aj môjmu trénerovi Tomášovi Klemanovi pod vedením ktorého trénujem už od detstva.

 

 

Natália Kasanová:

 

,, Tažko sa hľadajú slová ktoré by popísali a vystihli nádhernú atmosféru karate semináru v Parrtizánskom. Nebol to len čas naplnený náročnými tréningami ale aj čas strávený s ľudmi pre ktorých je karate zmyslom života.

Moje veľké poďakovanie patrí shihanovi Rastislavovi Mrázovi, ktorý je pre mňa celé roky motiváciou a pomáha mi napredovať a veľké ďakujem patrí majstrovi Fujiwarovi za jeho trpezlivý prístup a ochotu poodhaliť nám tajomstvo karate.,,

 

 

tím Seiwakai Slovakia

 

Fotogaléria