KONTAKT

Sídlo zväzu
Slovenský zväz karate
Junácka 6
832 80 Bratislava
Telefonický kontakt
02/49249 132
0903 692 095

CENTRAL ENGLAND 7TH INTERNATIONAL OPEN

CENTRAL ENGLAND 7TH INTERNATIONAL OPEN

 

 

V dňoch 17.11 - 18.11.2019 sa v Anglicku konal turnaj Central England International Open Karate kde sa zúčastnila aj naša reprezentantka Ingrida Suchánková a umiestnila sa na krásnom 1. mieste v kategórii seniorky -61kg. Po návrate domov sme sa jej opýtali pár otázok ohľadom turnaja.

 

Tak na začiatok Ti chcem pogratulovať k víťazstvu a na začiatok nám môžeš povedať prečo si si vybrala práve tento turnaj? 

- Chcela som ísť niekam na súťaž ešte pred K1 v Madride aby som si vyskúšala veci, ktoré práve trénujem a získala v nich väčšiu istotu a sebavedomie. England International Open som si vybrala hlavne preto, že okrem mojej kategórie tak bola aj kategória Open (bez rozdielu hmotnosti) a v oboch kategóriách bolo prihlásených veľa pretekárok. To znamená veľa zápasov a príležitostí skúšať si nové techniky.

 

A ako si sa cítila počas týchto zápasov? 

- Počas zápasov som sa cítila dobre, mala som natrénované a vedela som ako chcem zápasiť a čo si chcem vyskúšať. Väčšinu súperiek som nepoznala, čo mi aj vyhovovalo, pretože som nemusela vymýšľať taktiku. No mala som aj súperku, s ktorou som naposledy prehrala, tak na zápas s ňou som sa sústredila najviac.


Keďže vieme, že sa zúčastňuješ aj iných prípravných súťaží ako sú napríklad K1 Premier League, zaujímalo by nás či si cítila rozdiel či už v organizácii alebo celkovo počas zápasu? 

- Áno, keď porovnám K1 Premier League s touto súťažou, určite tam bol veľký rozdiel. Bola to síce otvorená medzinárodná súťaž, no nebola to súťaž s top pretekármi z celého sveta. Na K1 môžu ísť len pretekári, ktorí sú vo svetom rankingu v prvej stovke a teda sa nestane, že tam natrafíte na slabšieho súpera. Tu som mala súperky aj slabšie aj silnejšie. Organizáciu súťaže však musím pochváliť, konalo sa to vo veľkej hale, bolo veľa zápasísk, prebiehalo všetko podľa harmonogramu a dokonca za víťazstvo boli aj finančné odmeny.


Na záver nám ešte povedz ako prebieha tvoja príprava na tento turnaj? 

- Prípravu som ako vždy absolvovala v Trenčíne s mojím trénerom Miroslavom Ďuďákom, Zamerali sme sa hlavne na prácu v zápase, dobrý pohyb a techniky nohami, keďže v tých som mala v posledných zápasoch medzery. 

 

Súťaž určite splnila účel, pre ktorý som tam išla a keďže sa mi tam páčilo, chcela by som sa zúčastniť aj budúci rok. Samozrejme by som sa chcela poďakovať Slovenskému olympijskému a športovému výboru, že som sa aj vďaka ich podpore mohla turnaja zúčastniť a tak si doplniť svoju prípravu.