KONTAKT

Sídlo zväzu
Slovenský zväz karate
Junácka 6
832 80 Bratislava
Telefonický kontakt
02/49249 132
0903 692 095

* Slováci úspešní v Japonsku *

*Slováci úspešní v Japonsku*

 

 

aj tento rok sa koncom júla konal každoročný medzinárodný seminár SEIWAKAI v malom mestečku Omagari na severe Japonska, pod taktovkou Hanshi Seiichi FUJIWARU - 8. Dan SEIWAKAI/JKF Goju-Kai. Seminára sa zúčastnilo viac ako 120 karatistov zo 14-tich krajín naprieč všetkými kontinentami. Slovenské farby pod vedením Kyoshi Dr. Rastislav Mráz - 7. Dan SEIWAKAI/JKF Goju-Kai hájili aj Tomáš Kleman, Peter Hnyk, Radoslav Kurinec a Slovák Ján Štefanovič žijúci vo Vancouvri /CAN/. Týždenný tréningový maratón s 5-hodinovými tréningovými dávkami /s jedným dňom oddychu/, na konci ktorého čakali na karatistov skúšky technickej vyspelosti, dali zabrať naozaj každému. Po vyčerpávajúcom týždni nabitom informáciami z Goju-Ryu karate sa pred skúšobnú komisiu postavili P. Hnyk na 3. Dan a T. Kleman na 4. Dan. Obaja zvládli aj technickú časť skúšok - Kata aj svoje zápasy v tradičnom Kumite a úspešne tak udržali vysoký štandard, ktorý si slovenskí karatisti vybudovali v očiach japonských majstrov za uplynulé roky.

 

Dva dni oddychu venovala slovenská mini - výprava na presun do prímorského mesta Akita, kde sa zúčastnili druhého seminára Japan Karatedo Federation Goju-Kai s majstrami *Shiomi - 8. Dan, Muramatsu, Sato, Fujiwara, Masuda a ďaľší.* Po dvojdňovej drine potvrdili na skúškach svoje výkony z Omagari dvaja Slováci - P. Hnyk a T. Kleman a získali tak 3. Dan a 4. Dan v organizácii JKF Goju-Kai.

 

Unikátom tohoročných skúšok SEIWAKAI bolo pre Slovensko oficiálne povolenie majstra Fujiwaru pre R. Mráza /najmladšieho adepta/ absolvovať skúšky na 8. Dan. Toto povolenie "Popay" dostal po *9 rokoch* sledovania japonskými majstrami na seminároch v Japonsku, Londýne, Portugalsku, Amerike, Rusku a iných. Samotné hodnotenie R. Mráza prebiehalo už od minuloročného japonského seminára, no tento rok sa mohol prezentovať oficiálne pred skúšobnou komisiou. V Japonsku je však normálne, že výsledky skúšok sa nemusíte dozvedieť ihneď a tak aj Rasťovi neostáva nič iné, iba čakať na vyjadrenie majstra Fujiwaru, ktoré môže prísť aj o pol roka, alebo neskôr. Rasťo s úsmevom hovorí: „som ešte mladý, veď najnižšia veková hranica na udelenie 8. Danu je 60 rokov... tak si ešte počkám. Celá výprava dúfa že výsledok skúšok bude pozitívny a Slovensko bude mať 8. Dan udelený japonskou organizáciou SEIWAKAI.

 

Držíme palce Shihan

 

/Tomi, Peťo, Radko, Janči/


Pre všetkých Vás, ktorých článok zaujal a zaujíma vás Goju karate máme pozvánku na seminár s Hanshi S. Fujiwara na budúci rok v máji v Partizánskom: bližšie info budeme priebežne doplňať na karate.sk, resp. na facebook stránke.

 

Tešíme sa na vašu účasť

 

tím Seiwakai Slovakia

 

 

Fotogaléria