KONTAKT

Sídlo zväzu
Slovenský zväz karate
Junácka 6
832 80 Bratislava
Telefonický kontakt
02/49249 132
0903 692 095

Predolympijské partnerstvo

Predolympijské partnerstvo.


Prezident zväzu Daniel Líška privítal ako člen VV SOV a zároveň ako prezident Slovenského zväzu karate na pôde SOV delegáciu z japonského mesta Gifu vedenú primátorom mesta pánom Masanaom Shibahashim.

Mesto Gifu veľkosťou aj usporiadaním podobné Bratislave bolo vybrané japonskou vládou ako partnerské mesto pre SOV na predolympijskú spoluprácu smerujúcu k Olympijským hrám 2020 v Tokiu. Gifu je domovom štvornásobnej majsterky sveta v kata Atsuko Wakai, ktorá je aj poslankyňou v mestskej rade. Zaujímavosťou je, že príbeh hrdinu mesta, samuraja a vojenského veliteľa pôsobiaceho v meste koncom 16. storočia Oda Nobunagu bol stvárnený vo filme Posledný samuraj.

Na stretnutí podpísali primátor mesta a prezident zväzu „Memorandum o hostiteľskej spolupráci" medzi mestom Gifu a Slovenským zväzom karate, ktorého obsahom je ponuka mesta Gifu poskytnúť slovenským reprezentantom pomoc v predolympijskej príprave formou tréningových možností, organizácie pobytu v Japonsku, zoznámením sa s japonskou kultúrou a zvykmi a v prípade nominácie reprezentantov SZK na OH zabezpečenie aklimatizačného pobytu v Japonsku tesne pred OH.

Pri tejto príležitosti bola tiež usporiadaná v rezidencii japonského veľvyslanca na Slovensku J.E. pána Jun Shimmiho recepcia, kde prezident zväzu odovzdal poďakovanie Japonskej vláde a Japonsku ako krajine, za zaradenie karate do programu Olympijských hier v Tokiu 2020, čím sa naplnil sen miliónov karatistov po celom svete.

 

 

Fotogaléria